Je bevindt je hier: Home > Nascholing > PTSS

PTSS

€ 495,-

14
-
24
deelnemers

Trauma en de stille taal van het lichaam

Inhoud

Trauma en de stille taal van het lichaam: voelen in veiligheid

De verstoring van het lichaam en leven door trauma, mobilisering van het stresssysteem en overlevingsinstincten. Onze hulp als haptotherapeut.

Het stresshormoonsysteem veroorzaakt bliksemsnelle reacties bij gevaar en keert normaal gesproken snel terug naar een evenwichtige toestand. Bij PTSS schiet dit systeem tekort: cliënten blijven gevangen in overlevingsreacties, lang nadat het gevaar geweken is. Terwijl de geest het trauma wil achterlaten, stoppen de  alarmsignalen niet. Het rationele brein is niet bij machte om de gevoelsmatige herinneringen in het lichaam los te laten. Cliënten blijven gevangen in woordeloze gevoelens, emoties en gedragingen, die zich veelal niet verhouden tot de actualiteit.

  • Angst moet getemd worden, zodat mensen weer hun leven kunnen leiden
  • Angst kan verminderen door te leren dat er veilige verbindingen mogelijk zijn
  • Angst vermindert ook door een lichaam dat je kent, wiens fysieke gewaarwordingen en reacties enigszins voorspelbaar en beheersbaar zijn.

Cliënten staan hier voor een dubbele moeilijkheid. Thuis zijn in het lichaam en vertrouwen dat je op diens innerlijke signalen af kunt gaan is niet vanzelfsprekend én veelal is het vertrouwen in relaties geschonden.

Specialisatie
Binnen het thema Trauma en Haptotherapie biedt de Academie voor Haptonomie in totaal drie verschillende nascholingen aan. Wanneer je alle drie de themanascholingen volgt ontvang je van de academie het certificaat Specialisatie Trauma en Haptotherapie.         
Doel & Werkwijze
Praktisch

Overige opleidingen, cursussen en nascholing