Je bevindt je hier: Home > Nascholing > CPTSS

CPTSS

€ 495,-

14
-
24
deelnemers

De woordeloze erfenis van langdurige traumatisering in de kindertijd

Inhoud

Complexe Post Traumatische Stress Syndroom 


CPTSS ontstaat wanneer je als kind niet kunt ontsnappen aan bedreigende omstandigheden. Het kan daarbij gaan om aanhoudend en langdurig misbruik en mishandeling, verwaarlozing en/of het getuige zijn van geweld in het gezin. Maar ook het verkeren in oorlogsomstandigheden en/of moeten vluchten. Of het moeten ondergaan van veelvuldige pijnlijke medische handelingen.    


Als handelen en verzet niet baat, kunnen kinderen diep ontregeld raken. Op de eerste plaats is er de biologische ontregeling als gevolg van angst en paniek. De traumatische omstandigheden leiden veelal tot onveilige gehechtheid en een gebrekkig besef van (samenhangende) identiteit en persoonlijke competentie. De persoonlijkheid als geheel kan zich niet evenwichtig ontwikkelen. Als volwassene is er moeite met de eigen gevoelens en zijn er vaak problemen in de relatie met anderen. Dissociatieve klachten kunnen voor grote problemen zorgen en er zijn vaak veel fysieke klachten zonder medische verduidelijking. Ook kunnen de problemen zo groot zijn dat de levenszin zoek raakt.

Hoe kan haptotherapie helpen?  Wat zijn de dilemma´s, valkuilen en mogelijkheden?

Specialisatie 

Binnen het thema Trauma en Haptotherapie biedt de Academie voor Haptonomie in totaal drie verschillende nascholingen aan. Wanneer je alle drie de themanascholingen volgt ontvang je het   Certificaat  Specialisatie Trauma en Haptotherapie. 


 

Doel & Werkwijze
Praktisch

Overige opleidingen, cursussen en nascholing