Je bevindt je hier: Home > Cursus en meer > Coachen en Haptonomie (Basis)

Coachen en Haptonomie (Basis)

€ 195,-

8
-
16
deelnemers

 • 3 juni 2019
 • Verder gaan waar taal ophoudt

  Inhoud

  Verdiepen van het contact


  De relatie tussen coach en coachee bepaalt voor een grote mate de effectiviteit van coaching. De relatie tussen de coach en de coachee komt tot stand op basis van wederzijds contact. Maar weet jij wat je hier vervolgens mee doet als coach? In hoeverre heb je er weet van wat er tussen de ander en jou gebeurt en hoe je dit als coach kunt gebruiken?
  De haptonomie biedt een prachtig referentiekader om deze fenomemen te onderzoeken en het contact te verdiepen. Vanuit goed contact mag je dichtbij komen en kan er veel gezegd worden.
  Daar waar coaches experts zijn in de verbale beleving, zijn haptonomen experts in taal geven aan lichamelijke ervaringen en gevoelens. Deze vinden plaats in het hier & nu. Het gebruiken van het hier & nu creëert sterke leerervaringen voor de coachee. De haptonomisch geschoolde coach kan de coachee in het hier & nu dan ook bewegingservaringen aanreiken die door de beleefde ervaring bij de coachee op een diep nivo inzichten en oplossingen geven.  De coach heeft met haptonomie toegang tot een arsenaal aan bewegingsoefeningen die ingezet kunnen worden in de coachingsessies om het zelfaccepterend en zelflerend vermogen van de coachee te vergroten. En dat is waar je als coach je kompas op richt!
   

  Doel & Werkwijze
  Praktisch

  Overige opleidingen, cursussen en nascholing