Je bevindt je hier: Home > Opleiding > Het Basisjaar Haptonomie

Het Basisjaar Haptonomie

€ 3.700,-

12
-
40
deelnemers

 • 27 september 2019
 • Vanaf september 2020 geaccrediteerd door Kwaliteitsregister Paramedici!

  Inhoud

  Stilstaan bij jezelff

  Haptonomie is persoonsgericht en geeft aandacht aan al ons voelen, denken en doen.

  Je begint in het Basisjaar bij de basis van ‘voelen’: jouw eigen lijf, hoe maak jij contact en wat ervaar je in het contact met anderen. Je begint dus letterlijk bij jezelf.
  Het volgen van het Basisjaar legt een stevig fundament waar je tijdens je vervolgopleiding (haptonomie/haptotherapie) op voortbouwt. 

  Contact eigenschappen

  In het Basisjaar Haptonomie draait het om het verkennen en ontwikkelen van alle contact-eigenschappen. Je onderzoekt deze en betrekt ze op jezelf. Het ontwikkelen van eigenheid en het herkennen van individualiteit zijn kernbegrippen. Je krijgt ruimschoots gelegenheid om ervaring op te doen met het herkennen en uitdrukken van gevoelens, het bewust worden van contactkwaliteiten en het ontdekken van grenzen.

  Je lijf als instrument

  Vanuit de haptonomische benadering leer je jouw lijf als instrument te gebruiken in het contact met anderen en je omgeving. Alle verschijnselen en signalen die je aan je voelt, leer je herkennen en begrijpen. Door goed in verbinding te staan met je lijf, kun je jezelf beter dragen, je grenzen aangeven en sta je vitaler in het leven. 

  Accreditatie

  Het Basisjaar Haptonomie is vanaf september 2019 geaccrediteerd door het Kwaliteistregister Paramedici als algemene scholing voor dietisten, ergotherapeuten, huidtherapeuten, logopedisten, oefentherapeuten Cesar en Mensendick, Optometristen, orthoptisten, podotherapeuten.

  Doel & Werkwijze
  Praktisch

  Overige opleidingen, cursussen en nascholing