Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Werken in het hier en nu (MFN)

Over de toegevoegde waarde van Mindfulness voor haptotherapie en haptonomie

Mindfulness en haptonomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mindfulness leert je om je aandacht te richten op het hier en nu, met mildheid en zonder te oordelen. Deze aandacht is essentieel om binnen de haptonomische relatie in contact te komen en blijven, met jezelf én met je client. En open te staan voor wat er werkelijk is. Hoe lang durf je te blijven voelen, hoe lang durf je te wachten en luisteren wat er gebeurt? Mindfulness leert je nog meer te ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Hierdoor verdiept zich de kwaliteit van jouw gewaarwordingen en kun je in het contact nog meer bij jezelf blijven.

Dit aanbod richt zich op het snijvlak van haptonomie en mindfulness. We gaan aan de slag met een aantal mindfulness oefeningen en leggen de verbinding naar de

(hapto)therapeutische toepassing en effecten daarvan. Natuurlijk laten we je die aan den lijve ervaren. Daarnaast gaan we heel precies kijken en ervaren van de verschillen en overeenkomsten in benaderingswijze. Ook leer je herkennen waar de mindfulness steken laat vallen en de haptonomie de verdieping aanbrengt.

Aan het einde van deze scholing ga je  weg met een respectvol begrip van de mindfulness, een koffer met doorleefde mindfulness oefeningen, (aangescherpte) vaardigheid in aandachtig in het hier& nu zijn en leuke huiswerkoefeningen voor clienten.

Voor alle duidelijkheid: deze nascholing is geen vervanging van de 8-weekse MBSR cursus. Ons doel is niet de mindfulness in zijn volledige omvang aan te leren, ons doel is de rijkdom van de combinatie van haptonomie en mindfulness samen te onderzoeken.

Deze nascholing is gebaseerd op onze kennis van de haptotherapie/haptonomie en mindfullness. Daarnaast is gebruik gemaakt van de diverse bronnen. Een belangrijke bron voor deze nascholing was Arjen van der Gouwe, tot medio 2016 docent aan de academie. Zijn bevlogenheid met dit onderwerp voelen we nog steeds.

 

Alle cursus gegevens

Doelgroep

Haptotherapeuten en haptonomisch professionals die werken 'aan de bank'

Datum

vrijdag 18 januari, vrijdag 15 februari, vrijdag 8 maart en vrijdag 22 maart 2019

Tijd

13.30 - 17.00 uur

Kosten

€495,-

Trainer/docent

Simone van Slooten en Josje Schutte

Locatie

Academie voor Haptonomie, Jan Ligthartlaan 1 Doorn

Aanmelden

Agenda

  • Trauma (extra data 2019)

    4 en 5 februari 2019

  • PTSS (extra data 2019)

    4 en 5 maart 2019

  • CPTSS (extra data 2019)

    1 en 2 april 2019

Aanmelden nieuwsbrief

twitter
Academie Haptonomie

op 20 mei zal Monica Pollmann nogmaals en uitgebreider haar lezing geven 'In touch with attachement'… https://t.co/QqjGlRg6UD