Dé beroepsopleiding voor haptonomie en haptotherapie!
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Haptonomie.
Ongewoon gewoon!

Contact
dat raakt!

 

 

Haptonomie

10 juni 2017

Open dag

17 juni 2017

Bewust werken met contact

Een goede toenadering heeft invloed op de zorg!

Je cliënt staat bekend als een nors persoon en wordt onbewust door jou en waarschijnlijk ook door je collega’s hierdoor op een bepaalde manier benaderd. Hij reageert vaak kortaf en ook een transfer verloopt vaak hortend en stotend. Hoe doorbreek je zo’n patroon van onbewuste tegenwerking? Hoe zorg je dat dit ‘tegenwerken’ van beide kanten, ‘meewerken’ wordt?

In de huidige maatschappij, waar efficiency vaak voor gaat op het gevoel, lopen we het risico dat de aandacht met name gaat naar de techniek, het hulpmiddel of de snelheid. Maar als we het contact uit het oog verliezen en de zorg steeds instrumenteler wordt, is dat voor zowel cliënt als voor jou eerder zwaar en minder prettig.

Of het nu gaat om wondverzorging, wassen of een transfer. De manier waarop je contact maakt met je cliënt is van wezenlijk belang voor de beleving én voor het resultaat van de zorg(handeling). Goed contact draagt bijvoorbeeld bij aan het voorkomen van agressie en frustratie en verhoogt de zelfredzaamheid van je cliënt.

Deze bijeenkomst biedt een boeiende en persoonlijke manier van kijken en beleven van contact en het echt betrokken zijn bij je cliënt (of patiënt). Je wordt je meer bewust van je eigen aandeel in het non verbale contact en je ervaart waar het voor jou moeilijk word. Je gaat ontdekken hoe je je manieren van contact maken kunt uitbreiden, hoe je in situaties waar je nu mogelijk niet verder komt ontdekt waar hem dat in zit en wat jij kunt doen om met deze cliënt weer verder te komen, je ontdekt waar nog mogelijkheden zijn in de interactie met jouw client.

Het programma bestaat uit een combinatie van theorie, praktijkvoorbeelden en filmpjes.

Na de bijeenkomst weet je:
Wat je eigen inbreng is in het contact.
Hoe je de non-verbale signalen van de cliënt het beste kunt interpreteren.
Hoe je moeilijk aanspreekbare cliënten toch kunt uitnodigen tot samenwerken.
Hoe het contact maken invloed heeft op agressief gedrag, zowel positief als negatief.


Datum: 15 juni 2017
Tijdsduur: 13:30 - 16:30 uur
Kosten: €40,-
 

Aanmelden

 

 

 

Agenda

Aanmelden nieuwsbrief