Dé beroepsopleiding voor haptonomie en haptotherapie!
Vragen? Bel ons op 0343-515178

'Goud in handen'

Haptonomie

Coachen en Haptonomie

De relatie tussen coach en coachee bepaalt voor een grote mate de effectiviteit van coaching. De relatie tussen de coach en de coachee komt tot stand op basis van wederzijds contact. Maar weet jij wat je hier vervolgens mee doet als coach? In hoeverre heb je er weet van wat er tussen de ander en jou gebeurt en hoe je dit als coach kunt gebruiken?
De haptonomie biedt een prachtig referentiekader om deze fenomemen te onderzoeken en het contact te verdiepen. Vanuit goed contact mag je dichtbij komen en kan er veel gezegd worden.
Daar waar coaches experts zijn in de verbale beleving, zijn haptonomen experts in taal geven aan lichamelijke ervaringen en gevoelens. Deze vinden plaats in het hier & nu. Het gebruiken van het hier & nu creëert sterke leerervaringen voor de coachee. De haptonomisch geschoolde coach kan de coachee in het hier & nu dan ook bewegingservaringen aanreiken die door de beleefde ervaring bij de coachee op een diep nivo inzichten en oplossingen geven.  De coach heeft met haptonomie toegang tot een arsenaal aan bewegingsoefeningen die ingezet kunnen worden in de coachingsessies om het zelfaccepterend en zelflerend vermogen van de coachee te vergroten. En dat is waar je als coach je kompas op richt!
 
Doelen van deze tweedaagse training:
  • Kennismaken met en ervaren van de haptonomische grondbeginselen
  • Sensitief worden (en blijven) voor de non-verbale signalen van je zelf en je coachee (en het onderscheid hiertussen)
  • Taal krijgen voor gevoel
  • Inzicht in en ervaring met een haptonomisch handvat wat praktisch toepasbaar is in de coachingscontext
  • Toepassen van de haptonomische grondbeginselen in de relatie tussen coach en coachee
 
Na deze tweedaagse training kun je als coach direct aan de slag met de haptonomische toolbox in je coachpraktijk.
 
Tijdens deze korte training werk je voortdurend op twee niveaus:  
  • Als deelnemer ben je coachee voor je mede-deelnemers en word je gevraagd een aantal eigen coachingsvragen in te brengen in 1 op 1 coachingoefeningen. Het effect hiervan is dat je de impact van coachen op haptonomische basis direct aan je eigen lijf kunt ervaren en verdiepend inzicht krijgt in je eigen coachingsvragen.•
  • Als coach oefen je met het vergroten van je eigen coachingsvaardigheden op haptonomische basis door het begeleiden van 1 op 1 coachingsessies.
 

Alle cursus gegevens

Doelgroep
Coaches (zonder haptonomische opleiding)
Datum
29 januari en 30 januari 2018
Tijd
09.30 - 16.30 uur
Kosten
€175,-
Trainer/docent
Simone van Slooten, specialistisch trainer aan de Academie voor Haptonomie, gecertificeerd coach
Locatie
Academie voor Haptonomie, Jan Ligthartlaan 1 Doorn
 

Aanmelden