Skip to main content
 • Nog niet ingepland
 • Prijs nog niet bekend
 • Minimaal 8 deelnemers
 • Maximaal 16 deelnemers

Dagelijks komen we onszelf in allerlei situaties tegen. Op het werk, in relaties en contact met anderen. Onbewust reageren we vanuit bestaande patronen en reacties. Soms zijn dat patronen die als vanzelf gaan en soms loopt het niet zo soepel of hebben we er zelfs last van. Terugkerende patronen van ongemak, jezelf klein houden, botsen met je werkgever of collega's, relaties die elke keer stuklopen, onzekerheid, etc. En precies daar waar het ongemakkelijk wordt is waar we veel kunnen leren.

Je lichaam als kompas

Wanneer we weer werkelijk luisteren naar wat ons lijf vertelt, kunnen we ruimte creëren om het ánders te doen. Je lichaam is een afspiegeling van hoe je leeft. Door daar met een nieuwsgierige blik naar te kijken in een veilige omgeving door middel van oefeningen en reflecties, wordt je uitgenodigd om patronen te herkennen en  te doorbreken. Om je vrijer te voelen, zelfverzekerder en vanuit rust en stevigheid contact te maken met je buitenwereld.

Dat is wat we doen in de cursus 'Je lichaam als kompas''. We maken de reis maken van het denken naar het voelen. Vanuit het hoofd naar het lijf. Om daar te ontdekken wat het lichaam ons te vertellen heeft.
Dit programma is géén opleiding. De haptonomie is de basis, maar het is geen theoretisch studiejaar. Jij staat centraal, jouw wens om meer te weten over jezelf, om je vitaler en gelukkiger te voelen, om met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

Jezelf beter begrijpen
In de cursus is de haptonomie  de kapstok en vullen zeven dagen in met verschillende thema's. Elke dag begint met bewust 'inchecken' hoe het met je gaat. Naast een vaste trainer zullen ook een aantal gastdocenten je meenemen in de verdieping. Bijvoorbeeld met stem (bevrijding) en mindful zelfcompassie, maar ook een Haptotherapeut die je laat voelen hoe je je aanwezigheid ervaart in je lichaam.
De oefeningen zijn soms speels, soms confronterend, maar altijd een uitnodiging om jezelf beter te begrijpen. Wat je zal ervaren tijdens het jaarprogramma is een spiegel van het dagelijks leven en daar maken we ook bewust een koppeling naar. Zodat alles wat je ervaart en leert gelijk toe te passen is in jouw leven, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.


Intake: Na aanmelding volgt een 1 op 1 intake om jouw hulpvraag/leerdoel helder te krijgen en te kijken of het programma aansluit bij jouw persoonlijke groei.

Praktisch

 • Tijd
  09:30 - 17:00
 • Kosten
  Nog niet bekend
 • Dit bedrag is inclusief koffie/thee en lunch tijdens de lesdagen
 • Locatie

  Opleidingsdagen zijn altijd op onze eigen locatie in Doorn