Skip to main content
 • 01 oktober 2024
 • Prijs: € 55
 • Docent: Rene Steenbeek

Contact en communicatie zijn sleutelbegrippen in de haptonomie. Als je op een haptonomische manier contact maakt met je lichaam, kom je meer te weten over wat je voelt. Je ontdekt wat goed voor je is en wat juist niet. Wat geeft jou energie of wat kost jou juist energie. Waar beweeg je naartoe en waar trek je je van terug. Als je dat weet door echt te voelen, ga je anders het contact met anderen aan. 

Wat is haptonomie?

Somt verandert hierdoor het contact of de relatie met de mensen om je heen. Contacten kunnen dieper worden, bijvoorbeeld omdat je hen dichterbij durft laten komen. Of je ervaart juist dat het contact met sommige mensen minder goed voor je is dan je altijd had gedacht en neemt meer afstand. Haptonomie gaat over contact, waarbij aanraking de meest directe manier van contact is.

Je lichaam vertelt veel over hoe je je voelt. Gespannen schouders, een knoop in je maag en knikkende knieën. Ze spreken voor zich. Maar ernaar luisteren is een ander verhaal: vaak hollen we maar door en negeren de signalen die ons lijf ons geeft. Met haptonomie, leer je om weer in ‘contact’ te komen met je lichaam, om te luisteren naar wat het je vertelt. Op deze manier kom je in balans tussen denken, voelen en doen.

Met deze workshop maak je op praktische wijze kennis met haptonomie, zo ongewoon gewoon.

Praktisch

 • Tijd
  09:30 - 17:00
 • Kosten
  € 55
  De Academie voor Haptonomie is vrijgesteld van BTW
 • Locatie

  Opleidingsdagen zijn altijd op onze eigen locatie in Doorn