Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

'Goud in handen'

Open ochtend
zaterdag 23 juni
Haptonomie

Over Haptonomie

Ongewoon gewoon.

Haptonomie gaat over contact en wat goed contact bijdraagt aan een zinvol (samen)leven.Con-tact betekent letterlijk samen-voelen. Aanraken is de meest pure en directe vorm van contact. Als een mens goed (affectief, zoals wij dat noemen) wordt aangeraakt komt hij tot zichzelf en kan hij zich openen naar anderen en naar zijn leefwereld.

In onze cultuur wordt het voelen vaak ondergeschikt gemaakt aan het denken. Haptonomie bestudeert juist het voelen en het verband met het gevoelsleven, in contact zijn met jezelf en de wereld, ons staan in het leven en in relaties, verbondenheid, liefde, verantwoordelijkheid en hoe dit alles tastbaar (te maken) is.

Haptonomie ziet het lichaam als ‘drager’ van gevoelens. Het heeft bij wijze van spreken een geheugen voor gevoelservaringen. Deze ervaringen zijn in het lichaam terug te vinden, bijvoorbeeld door blokkades in bewegingspatronen, remmingen in de expressie van gevoelens en ingehouden gebaren. Dit vermindert ook het vermogen tot het aangaan en beleven van contact.

Agenda

  • Open ochtend - juni

    Za 23 juni

  • Het Drieluik onder de loep

    Ma 10 sep

  • Informatiemiddag Het Basisjaar

    ma 10 september

Aanmelden nieuwsbrief

twitter
Academie Haptonomie

Open ochtend op de academie voor haptonomie. We beginnen om 09.30 met het programma. Tot straks? https://t.co/4VBwDs463q

Academie Haptonomie

Morgen open ochtend op de Academie voor Haptonomie. We beginnen om 09.30 uur, je bent van harte welkom! https://t.co/5vZOlLlkdL