Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

In Touch with Attachment

Lezing van Monica Pollmann over de relatie tussen aanraken en veilige hechting

Op maandagmiddag 20 mei zal Monica Pollmann de lezing die zij hield tijdens het Symposium 'Harde bewijzen voor zachte krachten' nogmaals en uitgebreider verzorgen. Naast de lezing zal de middag ook bestaan uit een interactief gedeelte. Dus ook wanneer je er tijdens het symposium bij was, is deze middag interessant voor jou. 

Inhoud
Steeds meer raakt de wetenschap geïnteresseerd in wat voor de klinische praktijk  evident lijkt. Namelijk dat aanraken raakt en ingezet kan worden als therapeutisch middel. Pollmann gaat in deze lezing in op de relatie tussen  affectieve aanraking en de ontwikkeling van een veilige hechting. Beginnend bij de aapjes van Harlow en eindigend bij zeer recente onderzoeksresultaten. Hierin wordt het haptonomisch werkveld verkend en richting gegeven aan verdere ontwikkeling en verbetering.  De klinische praktijk van de haptotherapeut, die werkt met vragen rond (on)veilige hechting en daarbij affectief aanraken als middel inzet, vormt hierbij de basis. Theorie en praktijk, wetenschap en ambacht worden gecombineerd. Een veelbelovende samenkomst van kennis en ervaring


Monica Pollmann MSc. is Pedagoge en Haptotherapeute en sinds 1996 docente aan de Academie voor Haptonomie. Monica werkt in een samenwerkingsverband van 7 haptotherapeuten in de regio Midden Nederland. Het preventief werken, aan de basis van het leven, fascineert haar. Naast het werken met volwassenen, is haar specialisatie (het lesgeven over) het werken met zwangere stellen en met kinderen en hun ouders.

Datum Maandag 20 mei 2019

Tijd

14.00 - 17.00 uur
Kosten             €45,00 per persoon
Voor wie    

Zowel voor professionals met een haptonomische achtergrond als ook huisartsen, praktijkondersteuners, (psycho)therapeuten, begeleiders, opvoeders, docenten en anderen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

 

Accreditatie VVH in aanvraag

 

Inschrijven cursus

Agenda

  • PTSS

    4 en 5 maart 2019

  • Open dag

    Za 6 april

  • CPTSS

    1 en 2 april 2019

Aanmelden nieuwsbrief

twitter