Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Mentaliseren en reguleren in relatie tot hechting

Hoe kennis over en zicht op de relatie tussen regulerende processen, mentaliseren en gehechtheid het werk van de haptotherapeut verbetert

'Mentaliseren en reguleren', twee nieuwe en boeiende en begrippen die binnen de psychosociale hulpverlening steeds meer aandacht krijgen zijn juist voor de haptotherapeuten van  grote praktische waarde. Deze worden in de nascholing precies uitgewerkt voor het vak haptotherapie:

We reguleren onszelf voortdurend: Even gaan verzitten, slokje water, hand door je haar, wegkijken: het zijn vormen van gedrag die ons helpen ons eigen stressniveau binnen de lijntjes te houden. Hoe doen we dat zelf en hoe reguleert de cliënt zichzelf?

Als haptotherapeuten goed kunnen mentaliseren draagt dat bij om beter te kunnen nadenken over zichzelf en over wat er zich bij cliënten afspeelt. Wat houdt het precies in en hoe helpt het ons zicht te krijgen op processen die spelen? Als in een contact goed gementaliseerd wordt, kunnen de deelnemers aan dat contact meerdere gezichtspunten innemen, vanuit verschillend perspectief naar situaties kijken terwijl ze wel dichtbij zichzelf kunnen blijven.

Kennis en vaardigheden over reguleren en mentaliseren is van belang voor het therapeutisch proces en krijgt in deze scholing een duidelijke plaats binnen de haptotherapie.

Hoe kennis over en zicht op de relatie tussen regulerende processen, mentaliseren en gehechtheid het werk van de haptotherapeut verbetert

 

Praktisch: de lesvorm

  • Interactieve theoretische inleiding
  • Werken met door studenten meegebracht filmmateriaal
  • Oefenvormen haptotherapeut-cliënt behandelsituaties
  • Uitwerken zelf ingebrachte cases

 

 

Data    

dinsdag 9 april en dinsdag 28 mei 2019

Tijd

09.30 - 17.00 uur

Kosten

€ 485,-

Trainer/docent

Monica Pollmann en Marie-Jose van Onzenoort

Accreditatie VVH     20 SBU (PSK)

 

Inschrijven cursus