Dé beroepsopleiding voor haptonomie en haptotherapie!
Vragen? Bel ons op 0343-515178

'Goud in handen'

Haptonomie

Reguleren en mentaliseren

Dé nieuwe begrippen in therapie en begeleiding!
 
Hoe kennis over en zicht op de relatie tussen regulerende processen, mentaliseren en gehechtheid de kwaliteit van het werken van
de
haptotherapeut verbeter
t
.
 
Twee nieuwe en boeiende en begrippen die binnen de psychosociale hulpverlening steeds meer aandacht krijgen zijn juist voor de haptotherapeuten van  grote praktische waarde. Deze worden in de nascholing precies uitgewerkt voor het vak haptotherapie:
We reguleren onszelf voortdurend: Even gaan verzitten, slokje water, hand door je haar, wegkijken: het zijn vormen van gedrag die ons helpen ons eigen stressniveau binnen de lijntjes te houden. Hoe doen we dat zelf en hoe reguleert de cliënt zichzelf?
Als haptotherapeuten goed kunnen mentaliseren draagt dat bij om beter te kunnen nadenken over zichzelf en over wat er zich bij cliënten afspeelt. Wat houdt het precies in en hoe helpt het ons zicht te krijgen op processen die spelen? Als in een contact goed gementaliseerd wordt, kunnen de deelnemers aan dat contact meerdere gezichtspunten innemen, vanuit verschillend perspectief naar situaties kijken terwijl ze wel dichtbij zichzelf kunnen blijven.
Kennis en vaardigheden over reguleren en mentaliseren is van belang voor het therapeutisch proces en krijgt in deze scholing een duidelijke plaats binnen de haptotherapie.
 
Accreditatie VVH: 20 SBU (
categorie Haptotherapeutische Deskundigheidsbevorderin
g)
 
 

Alle cursus gegevens

Doelgroep
haptotherapeuten
Datum
22 maart en 19 april 2018 
Tijd
09.30 - 17.00 uur
Kosten
€475,-
Trainer/docent
Monica Pollmann
Locatie
Academie voor Haptonomie, Jan Ligthartlaan 1 Do
orn
 
Download de flyer

Aanmelden