Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Zwangerschapsbegeleiding - Compact aanbod voor haptotherapeuten

Bijzonder compact aanbod voor haptotherapeuten!

Geaccrediteerd door de VVH (96 SBU)

Wil je in je haptotherapiepraktijk je cliëntendoelgroep verbreden? Wil je werken met ‘nieuw leven’ en jouw cliënten haptonomische zwangerschapsbegeleiding bieden? Om zo al voor de geboorte bij te dragen aan een optimale hechtingsrelatie? Wil je jouw cliënten goed kunnen blijven begeleiden bij zwangerschap en thema’s die dat raken? Dan is dit nieuwe aanbod een mooie kans voor jou!

De ervaring binnen de huidige groep zwangerschapsbegeleiders leert, dat zwangere stellen tegenwoordig vooral voor de haptonomische begeleiding kiezen als er sprake is van problematiek rondom het zwanger worden, het zwanger blijven of het baren. Het verwerken van eerdere miskramen of vroeggeboortes, het omgaan met angst voor de bevalling of het hervinden van het vanzelfsprekende contact binnen de veranderende relatie zijn veel gehoorde vragen waar zwangere stellen mee komen. Daar wordt, ondersteund door recent wetenschappelijk onderzoek, in dit nieuwe aanbod op ingespeeld.

Vanuit de ervaring en deskundigheid die jij als haptotherapeut hebt, wordt de focus binnen dit aanbod gericht op beginnende relaties, contact maken tussen de ouders en het ongeboren kindje en de hulpvragen van de toekomstige ouders. In plaats van één cliënt zijn er tijdens een zwangerschapsbegeleiding ineens drie ‘cliënten’ in je praktijkkamer. Dat vraagt een brede blik van jou als begeleider. Met deze opleiding leer je hoe overzicht te houden en interventies op maat doen waarmee de (toekomstige) ouders thuis weer verder mee kunnen gaan. Ouderschap krijgt zo al voor de geboorte vorm en het kindje in de buik kan zich al vroeg welkom voelen. Je krijgt daadwerkelijk een toevoeging aan je vak in handen waar plezier en diepgang hand in hand gaan!

In een zeer compact maar bijzonder compleet aanbod van 8 lesdagen leer je hoe je binnen je haptotherapiepraktijk de zwangerschapsbegeleiding integreert.

 

Het aanbod kan al van start wanneer wij 8 aanmeldingen hebben ontvangen.

Alle cursusgegevens

Doelgroep

Haptotherapeuten.

Accreditatie     VVH:96 HTD

Datum

steeds op dinsdag:

16 april, 7 mei, 4 juni, 25 juni, 17 september, 1 oktober, 5 november en 26 november 2019

Tijd

09.30 - 17.00 uur

Kosten

€1875,-

Trainer/docent

Lidy Cornelissen en Monica Pollmann

Locatie

Academie voor Haptonomie, Jan Ligthartlaan 1 Doorn

 

Download de flyer

 

Aanmelden