Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Opleiding Haptonomie

Opleiding tot haptonomisch professional

Werken met contact dat raakt!

Ben je op zoek naar verdieping van je vak? Wil je mensen nog beter helpen en begeleiden door het verbeteren van contact? Ben je geïnteresseerd in wat er tussen jou en de ander gebeurt én wil je hier meer invloed op krijgen?Dan past de Opleiding tot Haptonomisch Professional bij jou.

 

Bewust en aandachtig contact

Met de opleiding Haptonomie krijg je instrumenten in handen waarmee je je werk écht verbetert. Je leert hoe je met bewust en aandachtig contact met de ander verdieping aan je werk geeft. Je ervaart hoe jij zelf van invloed bent op het contact met de ander en hoe je dat wat je waarneemt kunt reflecteren naar de ander. De manier waarop is afhankelijk van jouw  werkveld en dient te passen binnen je beroepsprofiel. Je zult merken dat jouw werk lichter, veelal leuker en bovendien effectiever wordt!
 

Haptonomie geeft je een boeiende en persoonlijke manier van kijken en beleven van contact. Geen snelle en oppervlakkige communicatie, maar betrokken en  met aandachtig. Op diverse, praktische manieren leer je op een andere wijze te kijken naar de relatie tussen jou en de ander. Hoe verloopt dat contact en wat gebeurt daarin? Je gaat aan de slag met wat er daadwerkelijk gevoeld wordt, 'voelen van binnenuit'. Voorwaarde is natuurlijk dat je jezelf wilt ontplooien op professioneel en persoonlijk vlak!  
 

De opleiding leidt niet op tot een afzonderlijk en zelfstandig beroep, maar moet worden gezien als bijscholing op jouw eigen beroep. Je blijft werkzaam in je werkveld, maar met meer plezier, meer inzicht en diepgang. Als fysiotherapeut kun je mensen laten ervaren hoe ze omgaan met druk en leren beter te luisteren naar de signalen van hun lichaam. Als maatschappelijk werker leert je in gesprek bewuster te ervaren wat er speelt in het contact en hoe de gesprekspartner zich bewust wordt van de eigen verantwoordelijkheden. Als docent of trainer ontdek je wat de groepsdruk met je doet en hoe je dat handig kunt aanpassen. Ook daarin leer je wat jouw verantwoordelijkheid is en wat die van de groepsleden. Door bewuster aandacht te geven aan de relatie boven de inhoud komt het  rendement van de training of les ten goede en kost het u minder energie.

 

Doel

Kennis en inzichten vanuit de haptonomie integreren binnen jouw eigen professionele beroepspraktijk. Je zal daardoor veel bewuster omgaan met het contact dat daarbij plaatsvindt. Daarvoor is het nodig dat de professional zelf ook op gevoelsniveau komt en in diens begeleiding kan hij dat juist inzetten en bespreekbaar maken. Na dit opleidingsjaar blijft het beroepsprofiel van het eigen beroep het wettelijk kader. 
 

Alle cursus gegevens

Doelgroep

Werkzaam binnen gezondheidszorg, welzijn, pedagogiek, onderwijs, coaching/training of die in andere zin mensen begeleiden. Minimaal MBO diploma niveau 4 (HBO werk/denkniveau).

Data

lesdag 1    4 oktober 2019
lesdag 2    18 oktober 2019
lesdag 3    8 november 2019
lesdag 4    22 november 2019
lesdag 5    6 december 2019
lesdag 6    20 december 2019
lesdag 7    17 januari 2020
lesdag 8    31 januari 2020
lesdag 9    14 februari 2020
lesdag 10    6 maart 2020
lesdag 11    20 maart 2020
lesdag 12    3 april 2020
lesdag 13    24 april 2020
lesdag 14    29 mei 2020
lesdag 15    12 juni 2020

Tijd

09.30 - 17.00 uur

Kosten

3524,00

Trainer/docent

 

Locatie

Academie voor Haptonomie, Jan Ligthartlaan 1 Doorn

 

Inschrijven cursus