Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Opleiding Haptotherapie

Wanneer je werk wilt doen dat er echt toe doet. Deel wil uitmaken van een netwerk van mensen die werken vanuit dezelfde drijfveer. Geïnteresseerd bent in het begeleiden van mensen. Ben je op zoek naar een opleiding die uitdaging en verbreding biedt van jouw persoonlijke en therapeutische vermogens? Kies dan voor onze opleiding Haptotherapie.

Verder de diepte in

Tijdens het Basisjaar Haptonomie heb je jezelf grondig leren kennen, met de Opleiding Haptotherapie ga je verder de diepte in. Je persoonlijke ontwikkeling, therapeutische vaardigden en professioneel houding komen bij elkaar. Je groeit uit tot een therapeut die kwaliteit, bezieling en vakkennis samen brengt in het contact met cliënten.

Hoe komt het dat je in het contact omgaat met anderen en jezelf, zoals je dat doet? Deze vraag is leidend in het 1e  en 2e jaar van de opleiding tot haptotherapeut. Aan de hand van de levensloop van de mens krijg je zicht op jouw geschiedenis. Zodat je begrijpt welke ervaringen groei stimuleren of juist blokkeren. Doordat je met medestudenten les krijgt, maak je van dichtbij mee hoe verschillend mensen opgroeien en zich ontwikkelen en ervaar je het belang van een op het individu afgestemde benadering. Halverwege het 2e leerjaar richt de opleiding zich steeds meer op de ontwikkeling van jou tot toekomstig haptotherapeut. Zo gaan persoonlijke ontwikkeling en therapeutische kwaliteiten hand in hand.

De persoonlijke ontwikkeling van de aankomende therapeut heeft een centrale plaats in de opleiding. Je wordt in staat gesteld om je eigen stijl te ontwikkelen, zodat de persoonlijke kwaliteiten op een professionele manier kunnen worden ingebracht. De samenstelling van het docententeam van de Academie biedt daartoe een gevarieerd referentiekader, wat betreft kennis, persoonlijke werkstijl, achtergrond en leeftijd, aan jou als toekomstige therapeut. 

Doel

Je bent zelfstandig en verantwoord in staat tot het verlenen van hulp aan individuen op basis van haptotherapeutische vaardigheden en principes.

Je start een eigen praktijk als haptotherapeut starten en/of de integreert de haptotherapeutische inzichten en vaardigheden binnen je oorspronkelijk beroep.

 

Werkveld

De haptotherapie heeft binnen de gezondheidszorg een plaats in het gebied van de somatische, de psychosociale en de zielzorg. Het is een discipline in de eerste lijn van de gezondheidszorg, dicht bij de huisarts, maatschappelijk werk en de eerstelijns psycholoog of gezondheidszorgpsycholoog. Het gebied wordt begrensd door ernstige pathologie en psychopathologie.

 

Post HBO- niveau

De opleiding is op post HBO niveau en vooronderstelt kennis, inzicht en ervaring in begeleidende aspecten van het eigen beroep, alsmede een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid.

 

Alle cursusgegevens

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor hulpverleners uit de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg (fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers, pedagogen, verpleegkundigen, psychotherapeuten, enz.)

Datum

eerste jaar:
lesblok 1    30 september en 1 oktober 2019
lesblok 2    4 en 5 november 2019
lesblok 3    9 en 10 december 2019
lesblok 4    13 en 14 januari 2020
lesblok 5    17 en 18 februari 2020
lesblok 6    23 en 24 maart 2020
lesblok 7    11 en 12 mei 2020
lesblok 8    15 en 16 juni 2020
 

Tijd

09.30 - 17.00 uur

Kosten 1e jaar

€4058,00 

Trainer/docent

 

Locatie

Academie voor Haptonomie, Jan Ligthartlaan 1 Doorn

 

Inschrijven cursus