Stevig staan in écht contact
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Over ons

Verbindend - Betrokken - Integer - Deskundig - Vernieuwend

Met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van onderwijzen binnen de haptonomie zijn wij de oudste haptonomie-opleiding in Nederland. Maar stilstaan doen we zeker niet! Ons aanbod van opleidingen en scholingen wordt gekenmerkt door grote beweeglijkheid en variatie met als basis een gedegen en modern onderwijssysteem. De programma’s vernieuwen en ontwikkelen zich voortdurend, maar blijven stevig geworteld in de uitgangspunten van de haptonomie.

Docenten en medewerkers
Er zijn zo'n 24 professionals als docent verbonden aan de academie. Deze docenten zijn veelal werkzaam als haptotherapeut, hebben zich didactisch bekwaamd in ervarings-gericht onderwijs (bijvoorbeeld door de interne kaderopleiding) en zijn op de hoogte van actuele vakontwikkelingen. Van diverse docenten op de Academie voor Haptonomie zijn vakpublicaties verschenen. De kwaliteitszorg ten aanzien van de docenten is op diverse manieren gewaarborgd.
Een beperkte staf draagt de zorg voor de dagelijkse gang van zaken op de Academie voor Haptonomie.

 

Bereikbaarheid
Wij hebben een eigen ruime locatie in de mooie bosrijke omgeving van Doorn. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer of eigen auto en met eigen (gratis) parkeergelegenheid.

Lunch
Ook voeding moet een beleving zijn! Iedere opleiding of cursus is inclusief koffie/thee en een lunch in de eigen kantine van de Academie. Tijdens de pauzes kunnen studenten met mooi weer op het terras zitten of een wandeling maken door de bosrijke omgeving.

Maatwerk en Incompany
Soms zijn er meerdere collega's die graag een bepaalde scholing, workshop of training willen volgen. Het kan dan interessant zijn om de training op de eigen locatie aan te laten bieden. Het samen volgen van de training is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook bijzonder effectief! Je bent immers met elkaar direct aan het werk met doelen die belangrijk zijn binnen jullie organisatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rachel de Wolf.

Erkenning en accreditatie
De Opleiding Haptonomie is geaccrediteerd voor het deelregister Algemeen fysiotherapeut van het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie.
De Opleiding Haptonomie is door StADAP geaccrediteerd voor de beroepsgroepen ergotherapeuten, huidtherapeuten en logopedisten en oefentherapeuten cesar en mensendieck. Kwaliteitsregister paramedici.
De Opleiding Haptotherapie is erkend door de Vereniging van Haptotherapeuten en het SPHBO.
De Opleiding Haptotherapie is voor Gz-psychologen erkend door de Registratiecommissie Lichaamsgericht Werkende Psychologen van het NIP.
De Academie voor Haptonomie is erkend en daarmee geregistreerd in het register van het CRKBO.

Accommodatie
De Academie voor Haptonomie beschikt over een eigen locatie met verschillende zalen. Deze zalen zijn ook te huur wanneer u een eigen training of cursus geeft. Voor informatie en prijzen, neem contact op met Rachel de Wolf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Informatiegids, klachtenprocedure, algemene voorwaarden en privacyverklaring
Wanneer u zich inschrijft voor een van onze opleidingen ontvangt u op de eerste lesdag een Studiegids. Naast deze inhoudelijke gidsen, beschikt de academie ook over een zogenaamde Informatiegids.

Uiteraard beschikt de Academie voor Haptonomie over een KlachtenprocedureAlgemene Voorwaarden en vanaf 25 mei 2018 over een privacyverklaring.

Agenda

  • Trauma (extra data 2019)

    4 en 5 februari 2019

  • PTSS (extra data 2019)

    4 en 5 maart 2019

  • CPTSS (extra data 2019)

    1 en 2 april 2019

Aanmelden nieuwsbrief

twitter
Academie Haptonomie

op 20 mei zal Monica Pollmann nogmaals en uitgebreider haar lezing geven 'In touch with attachement'… https://t.co/QqjGlRg6UD