Je bevindt je hier: Home > Over ons

Over ons

De Academie voor Haptonomie is de oudste haptonomie-opleiding in Nederland. De  programma’s vernieuwen en ontwikkelen we voortdurend, en zijn stevig geworteld in de uitgangspunten van de haptonomie. Ons aanbod rust op een modern onderwijssysteem en is geaccrediteerd en erkend.

Wij leiden je op als haptotherapeut of haptonomisch professional, zodat jij anderen kunt helpen stevig te staan in écht contact. Actuele maatschappelijke onderwerpen vertalen we naar specialisaties en na- en bijscholingen. Interessant voor elke professional die veel met mensen werkt. Al of niet met een haptonomische achtergrond.

 

Verbindend - Betrokken - Integer - Deskundig - Vernieuwend

Onze 24 docenten zijn zelf werkzaam in het vak en delen hun kennis vanuit verschillende achtergronden en specialisaties. Meerdere docenten publiceren vakartikelen en doen wetenschappelijk onderzoek.

Een klein ondersteunend team vormt het gezicht en de geoliede machine die de academie doet draaien. Deze staf bestaat uit een directeur, onderwijscoördinator, directie assistent, secretaresse en facilitair medewerker. Het bestuur adviseert.

 

Maatwerk en Incompany

Onze docenten verzorgen ook trainingen en workshops bij organisaties op hun eigen locatie. Zodat meerdere collega’s tegelijkertijd geschoold worden. Het samen volgen van een scholing is niet alleen leuk, maar ook bijzonder effectief! Je bent immers met elkaar direct aan het werk met doelen die belangrijk zijn binnen jullie organisatie. Kunnen wij je maatwerk bieden? Neem contact op met Rachel de Wolf voor vrijblijvende informatie.

 

Erkenning en accreditatie

De Opleiding Haptonomie is geaccrediteerd voor het deelregister Algemeen fysiotherapeut van het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie.
De Opleiding Haptonomie is door StADAP geaccrediteerd voor de beroepsgroepen ergotherapeuten, huidtherapeuten en logopedisten en oefentherapeuten cesar en mensendieck. Kwaliteitsregister paramedici.
De Opleiding Haptotherapie is erkend door de Vereniging van Haptotherapeuten en het SPHBO.
De Opleiding Haptotherapie is voor Gz-psychologen erkend door de Registratiecommissie Lichaamsgericht Werkende Psychologen van het NIP.
De Academie voor Haptonomie is erkend en daarmee geregistreerd in het register van het CRKBO.

 

Informatiegids, klachtenprocedure, algemene voorwaarden en privacyverklaring

Wanneer je je inschrijft voor een van onze opleidingen ontvangt je op de eerste lesdag een Studiegids. Naast deze inhoudelijke gids, is er ook een Informatiegids, waar vooral praktische informatie staat over de academie.

Uiteraard heeft de Academie voor Haptonomie een KlachtenprocedureAlgemene Voorwaarden en een privacyverklaring.