Skip to main content

Over de Stichting Academie voor Haptonomie

Over ons

De Stichting Academie voor Haptonomie is de oudste haptonomie-opleiding in Nederland. In 2021 vierden wij ons 35 jarig bestaan in Doorn.

De  programma’s van onze opleidingen, cursussen en trainingen, vernieuwen en ontwikkelen we voortdurend. Het aanbod is stevig geworteld in de uitgangspunten van de haptonomie. Ons aanbod rust op een modern onderwijssysteem en is geaccrediteerd en erkend.

Wij leiden je op als haptotherapeut of haptonomisch professional, zodat jij anderen kunt helpen stevig te staan in écht contact. Actuele maatschappelijke onderwerpen vertalen we naar specialisaties en na- en bijscholingen. Interessant voor elke professional die veel met mensen werkt. Al of niet met een haptonomische achtergrond.

Verbindend - Betrokken - Integer - Deskundig - Vernieuwend

Onze docenten zijn zelf werkzaam in het vak en delen hun kennis vanuit verschillende achtergronden en specialisaties. Meerdere docenten publiceren vakartikelen en doen wetenschappelijk onderzoek.

Een klein ondersteunend team vormt het gezicht en de geoliede machine die de academie doet draaien. Deze staf bestaat uit een directeur, onderwijscoördinator, directie assistent, secretaresse en facilitair medewerker. Het bestuur adviseert.

Maatwerk en Incompany

Onze docenten verzorgen ook trainingen en workshops bij organisaties op hun eigen locatie. Zodat meerdere collega’s tegelijkertijd geschoold worden. Het samen volgen van een scholing is niet alleen leuk, maar ook bijzonder effectief! Je bent immers met elkaar direct aan het werk met doelen die belangrijk zijn binnen jullie organisatie. Kunnen wij je maatwerk bieden? Neem contact op met Rachel de Wolf voor vrijblijvende informatie.

Erkenning en accreditatie

  • De Opleiding Haptonomie is geaccrediteerd voor het deelregister Algemeen fysiotherapeut van het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie en het Keurmerk Fysiotherapie.
  • Het Basisjaar Haptonomie en de Opleiding Haptonomie is door het Kwaliteitsregister paramedici geaccrediteerd voor de beroepsgroepen ergotherapeuten, huidtherapeuten en logopedisten en oefentherapeuten cesar en mensendieck.
  • De Opleiding Haptotherapie is erkend door de Vereniging van Haptotherapeuten en het SPHBO.
  • De Opleiding Haptotherapie is voor Gz-psychologen erkend door de Registratiecommissie Lichaamsgericht Werkende Psychologen van het NIP.
  • De Academie voor Haptonomie is erkend en daarmee geregistreerd in het register van het CRKBO.

Informatiegids, klachtenprocedure, algemene voorwaarden en privacyverklaring

Wanneer je je inschrijft voor één van onze opleidingen, ontvang je op de eerste lesdag een Studiegids en andere praktische (huishoudelijke) informatie.

Uiteraard heeft de Academie voor Haptonomie een KlachtenprocedureAlgemene Voorwaarden en een privacyverklaring.

Bestuur van de stichting

Momenteel bestaat het Stichting Academie voor Haptonomie uit de volgende personen:

  • Voorzitter:  Dhr H. (Henk) Jeukens (voormalig bestuurder in zorg en onderwijs, ondernemer)
  • Penningmeester: Mevr. M. (Mariette) Houtsma – van der Meer (bestuurder in de Kinderopvang)
  • Secretaris: Dhr. R. (Rob) Takkenberg (Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper, zelfstandig ondernemer fysiotherapie)
  • Lid: Dhr. Peter Oostra (voormalig commercieel directeur/eigenaar trainingsorganisatie en adviseur bedrijfsleven)