Dé beroepsopleiding voor haptonomie en haptotherapie!
Vragen? Bel ons op 0343-515178

Okee, nu even over jou
13 november

'Goud in handen'

Haptonomie

Informatiemiddag

11 september

Zwangerschapsbegeleiding - Compact aanbod!

Nascholingspunten VVH: 96SBU

Wil je in je haptotherapiepraktijk je cliëntendoelgroep verbreden? Wil je werken met ‘nieuw leven’ en jouw cliënten haptonomische zwangerschapsbegeleiding bieden? Om zo al voor de geboorte bij te dragen aan een optimale hechtingsrelatie? Wil je jouw cliënten goed kunnen blijven begeleiden bij zwangerschap en thema’s die dat raken? Dan is dit nieuwe aanbod een mooie kans voor jou!

De ervaring binnen de huidige groep zwangerschapsbegeleiders leert, dat zwangere stellen tegenwoordig vooral voor de haptonomische begeleiding kiezen als er sprake is van problematiek rondom het zwanger worden, het zwanger blijven of het baren. Het verwerken van eerdere miskramen of vroeggeboortes, het omgaan met angst voor de bevalling of het hervinden van het vanzelfsprekende contact binnen de veranderende relatie zijn veel gehoorde vragen waar zwangere stellen mee komen. Daar wordt, ondersteund door recent wetenschappelijk onderzoek, in dit nieuwe aanbod op ingespeeld.

Vanuit de ervaring en deskundigheid die jij als haptotherapeut hebt, wordt de focus binnen dit aanbod gericht op beginnende relaties, contact maken tussen de ouders en het ongeboren kindje en de hulpvragen van de toekomstige ouders. In plaats van één cliënt zijn er tijdens een zwangerschapsbegeleiding ineens drie ‘cliënten’ in je praktijkkamer. Dat vraagt een brede blik van jou als begeleider. Met deze opleiding leer je hoe overzicht te houden en interventies op maat doen waarmee de (toekomstige) ouders thuis weer verder mee kunnen gaan. Ouderschap krijgt zo al voor de geboorte vorm en het kindje in de buik kan zich al vroeg welkom voelen. Je krijgt daadwerkelijk een toevoeging aan je vak in handen waar plezier en diepgang hand in hand gaan!

In een zeer compact maar bijzonder compleet aanbod van 8 lesdagen leer je hoe je binnen je haptotherapiepraktijk de zwangerschapsbegeleiding integreert.

Data (8 lesdagen, steeds op donderdag):
16 maart 2017
20 april 2017
1 juni 2017
29 juni 2017
14 september 2017
12 oktober 2017
9 november 2017
21 december 2017
 

Kosten
€1840,- voor 8 lesdagen, inclusief koffie/thee en een lunch tijdens iedere lesdag. Betalen in termijnen is mogelijk.

Docenten
Monica Pollmann en Lidy Corneslissen.

 

 

Aanmelden

 

Agenda

Aanmelden nieuwsbrief

twitter